Friday, October 21, 2011

ALHAMDULILLAH

syukur alhamdulillah..
dengan kehendakNya aku masih disini...( ayat skema giler)..hehe


aku hepi sangat2 ari ni, n xtau cmne nak ungkap kegembiraan tu..huhu
k firstly , aku nak ucap berbnyak2 trima kasih to my sis coz she believe me .
thank sis..
nak tahu ape benda yang buat aku hepi sangat tu..


geng......


geng....


geng....






my sis suoh aku masakkan kuah  mee kari tuk 40 orang makan..




















i dont believe it...
ohhh no!!!!
adakah ni betoi atau aku mimpi jew...
banyak kali aku baca mesej yg my sis anta 2..
memang aku xpercaya ....


tapi aku bersyukur sangat2..
aku harap aku dapat buat yang terbaik..(ayat xbole blah)..


putaran minda: macam mana aku nak bujet tuk 40 orang makan...can someone help me???



Saturday, October 15, 2011

HANCUR!!!!


perasaan ku terbang bersama angin yang entah di mana akan berhenti..
aku sendirian lagi..
tanpa belas kasihan kamu membuang aku jauh dari hidup kamu,
kamu sangat kejam..

Friday, October 14, 2011

MESTI KUAT

sampai bila harus aku takut????
sampai mati kah??
oohh xmungkin..
aku harus berani menegakkan segala hak aku..
aku harus lakukan..
NOW!!!!
bak kata pepatah, berani kerana benar,takut kerana salah..
jangan fikir apa yang orang lain akan buat kat kita, 
KERANA...
ada lagi Yang Lebih Berkuasa..
yang dapat melemahkan seseorang yang kuat menjadi longlai..
yang dapat menjadikan yang sihat menjadi sakit,
yang dapat menghidupkan segalanya dalam sekelip masa, dan mematikannya bila Dye menghendaki...

yup..
sekarang harus aku bangkit,
buangkan segala ketakutan,
kumpulkan segala kekuatan..
aku pasti boleh....

Thursday, June 9, 2011

PELIK TAPI BENAR....

Xsabaq ceq nak crita kat hampa semua..
tapi sebelum 2 ceq nak la gtau lu yang ceq skarang ada kat kedah..
da jauh dari kluarga ceq da..sedihhhh...(loghat kedah la plak...hihi)

sebenarnya aku nak crita makanan pelik kat korang semua,
korang pernah x dengar asam pedas kulit tembikai??...aii seumur aku, aku xpernah la rasa makanan 2 tapi orang kat sni gtau bes la gak..
aku nak la rasa cmne  makanan ni, xsabar ceq..hehe..
my frenz ckp nk masak untuk aku migu depan..sabar jew la tunggu..td dengar pun da telan air liur..
lau korang nak rasa makanan ni, korang boleh ja buat, senang je.
aku cuba nak buat makanan ni tapi xsempat,keje fulll...:(

cara dye senang je, sama nak wat asam pedas ikan, jus tukar ikan 2 dengan buah kulit tembikaii...

okew setakat 2 ja aku leh crita wat waktu sekarang,
masa penting beb...hehe..(perasan skema)
sebenarnya mak sedara da marah, suoh masuk tidow awalll..
esok nak keje..
nati aku update lagi..
2 pun lau ada masa la...:( :( :(

: bnyak lg nak cita tapi masa x mengizinkan...:

Tuesday, June 7, 2011

BE SERIUSSS...

yeahh..
sekarang time to be seriuzz..

aku baru sedar yang umur aku da nk masuk 21 tahun..
so aku kena jadi matang dalam semua hal,
kena berfikiran macam umur 21 tahun..huhuhu..
ahh, bnyak yang kena belajar bila duk jauh dari kluarga..(cam xpernah duk jauh dari kluarga sebelum2 nie)
TAPI yang nie lain la skit..
semua kena buat sendiri..
korang tentu faham kan pew yang aku maksud kan ??
maksud sekarang aku kena berdikari sendiri, kena  berdiri di atas kaki sendiri.. 
semua kerja aku kena wat sendiri,
makan, minum...semua kena buat sendiri...
uwaaaa...

BUT...
aku harap sangat semua bnda yang akan aku lalui nati dapat mendewasakan aku untuk maju ke tahun yang seterusnya...menjadikan aku ANIS yang baru..hehe
korang pun sama okew...(pakat-pakat kita doakan)..


Wednesday, June 1, 2011

MEE KARI SIAPP!!!


hari ini merupakan hari yg special skit wat aku, sbbnya aku terlebih rajin..hehe..
biasa ,ari2 aku tolom je ma aku kat dapur memasak, tp hari ini dengan kerajinan yang tinggi aku memasak sendri tanpa bntuan sapa2..kikiki..


dalam masakan aku hari ini aku gunakan kelainan skit, (macam chef x??) haha
tp bg orng yg da biasa kat dapur n da pandai memasak mybe, bnda ni simple je kot bg dowang...
biasa aku xsuka guna santan lau aku memasak, korang pun tahu kan santan 2 cerewet skit tuk memasak kan, 2 bg aku..orang lain aku xtahu lak, myb senang kot..


nak wat mee kari ni sbenarnya simple ja, tapi bg orng yg 1st nak cuba( cam aku) susah la skit..

jom kita tengok apa yang diperlukan dan cara nak memasak mee kari...


Bahan-bahan yang diperlukan:

mi kuning

3 ketul ayam yang telah direbus
5 ulas bawang merah (dikisar)
4 ulas bawang putih (dikisar)
1 inci halia (dihiris)
20ml santan
10 ml susu
2 sudu serbuk kari
5-8 helai daun kari
500 ml air
Sedikit belacan



bahan da ada, so jom kita wat mee kari,

1st. korang kena celur mee kuning dan tos air,
Tumis bahan yang dikisar, bersama dengan daun kari, serbuk kari, sedikit belacan dan halia yang telah dihiris. Kemudian, masukkan santan, susu dan air dan tunggu sehingga kuah kari masak.
da masak dan siap untuk dihidang...


senang kan nak wat mee kari..??
aku harap sapa-sapa yg teringin nak makan mee kari, aku syorkan lebih baik korang try wat sendri, tentu lebih lazat dari beli kat kedai.yg paling penting kita akan puas dengan masakan sendiri..k selamat mencuba..





ni la rupa mee kari..bes!!

p/s: lau korang nak rasa pedas korang leh la letak lada merah,ikut rasa korang,n untuk bes lg masukkan telur rebus ...sedap hingga menjilat jari..


Tuesday, May 31, 2011

LAU SAYANG BG KAT ORANG...


 tentu pelik kan topic kat atas 2, lau sayang bg kat orang...
kamu sanggup ke bg something yg kamu syng kat orang lain???
tentu xsanggup kan...

aku pun sama jew..nak bg benda yg kita syng kat orng lain , tentu pk bnyak kali...stil kena monolog dalaman bnyak-bnyak...haha..2 la aku.. lagi- lagi barang 2 yang selalu kita guna...

tp xsalah kan bg brang yg kita syng tp kita xguna kat orng lain, ner tau dye dapat manfaatkan barang kita 2.. bnyak pahala yang kita akan dapat nanti, merelakan barang yg di syangi berada dalam genggaman orang lain, menjadi hak mutlak orang 2...




p/s:  jaga leklok, manfaatkan benda 2 dengan sebaiknya..:)

Sunday, May 29, 2011

JANGAN MENGHARAP..

jangan mengharap...
korang tentu pernah kan mengharap something daripada seseorang, 
lau orang 2 dapat wat apa yang kita nak okew la, tapi bila orang 2 xdapat buat, macam mana perasaan korang..??


tentu korang akan rasa...


HAMPA..

NAK MARAH..

NAK MENANGIS..
GERAM..
MAHU TUMBUK-TUMBUK ORANG 2..



aku pun pernah rasa macam 2,rasa mahu makan ja orang 2, tapi sabar jew la..


so pengajaran dye, 


bila kita berbuat baik kat seseorang, kita jangan mengharapkan balasan yang sama orang 2 akan bagi kat kita..jadi kita xkan la rasa apa yang terungkap kat atas 2..biarlah apa yang kita buat 2 ikhlas dan buatlah dengan hati yang lapang..hidup kita pun akan tenang..
tapi ingatlah, jika kita buat baik kat seseorang dengan hati yang ikhlas, tentu ALLAH akan membalasnya dengan kebaikan..



Saturday, May 28, 2011

1st TIME...

hari ni aku nak citer pengalaman aku p memancing ngan pak sedara ( yang sporting gila2) dan keluarga..
haha, nak jdkan citer, aku wat lawak antabangsa kat situ(pantai senak)..
first time aku p mancing ikan kat laut , biasa2 kat belakang umah ja, 2 pun guna batang pancing yg wat sendri guna batang pokok kecik tapi ari ni aku pegang batang pancing yg betoinya..
kami guna 3 batang pancing, satu untuk pak sedra aku, satu lagi untuk isterii dye, n satu lg untuk aku..
aku tolom tengok batang pancing bergoyang boleh la..nak letak umpan n baling tali ke laut 2 aku x reti, sumpah!!!..

nak jdkan citer , bila aku mau baling  mata kail ke dalam laut,hahahaha..(memang lawak abh lah),
punye la kuat aku baling, tp tali 2 x masuk pun lam laut, pe kes??!!
malu aku di buatnya...suma orag tengok, da la suma laki,
aduyaii....terpaksa la aku controlll...malu bebb!!
suma orang kat s2  gelak  kot kat aku,
pecah record aku ari ni, lau masuk raja lawak pun leh..aiyaaa...

tp suma 2 xpatahkan semangat aku tuk memancing, kami memancing sampai petang,


tentu korang nak tau kan aku pancing dapat brape ikan n ikan ape aku dapat??
haha...
ikan buntal...nak wat bola pun boleh..

ikan buntal jd mangsa ak ari ni..sangat2 hampakan perasaan aku....:(
tapi xpew 1st time memancing kat laut..
aku tetap epi...

Wednesday, May 11, 2011

AKU MAU SUMA!!!!!



lamanya aku x update blog...
blog pun da cam pew..da xterurus cam tuan dye..xcomel!!!
xsuka. xsuka...


papepun aku nak bagitau gak apew yang aku mahu miliki...huhuhu..


1st, aku nak hp blackberyy...:)
da lama berkeinginan nak guna..tapi nak beli guna PULUS sendirii...
baru puasss beb....


blackbery storm 9530



2nd.da lama aku mengidam nak benda ni..
tapi aku diam ja..n skrang membuak2 n terpaksa aku luahkan...uwaaaaa..:(
aku nak nie!!!



jeng...
jeng...
jeng...






mahal kot benda nie..mampu tengok ja la wat waktu sekarang, tapi esok insyaallah aku dapat pegang ini punyer..xsabarnya...


END!!!


sekarang aku da dapat titoww ngn tenang n aku harap aku dapat mimpi kan benda yang ingin ku miliki..hehe..
nite all...



p/s: setiap usaha yang di lakukan pasti akan dapat hasil nya..chaiyokkk2...






Sunday, May 1, 2011

TO MY BELOVED FRENZ....





hai cik pah...
lama da xbersua muka..
soe xdapat balik kelantan di saat anda berada di sana...
saya rindu akan kamu..:)


enjoy jangan lupa akan diriku di sini...hehe..
n this 4 u...


mr froggy...

sama x dengan yg sy bg kat awk...
soee, bnda 2 xla secantik cik pah...huhu
lau geram n xpuas hati ngn saya awak boleh la tumbuk2 katak 2..huak2..
tp jangn tumbuk saya  da...

k semoga enjoy ngn adli n nasya...jangn lupa diriku ya..!!!!!!





Saturday, April 16, 2011

 MISS U 4EVER...

cuti sem da semakin hampir..
exam final pun makin dekat..
tinggal beberapa mingu je lagi kita akan berpisah selama 4 bulan lebih..
aii pasti saya akan merindui kamu, kamu semua..
selama 2 tahun kita kenal, cuti ni la yang akan menjarakkan kita untuk masa yang paling lama..
ntah akan bersua muka lagi atau tidak nanti..

sandayah akan terbang jauh ke sabahnya,
nisa dengan melakanya,
kak lili negorinya,kak zana ke temerlohnya,
irah n ct ke che siti wan kembangnya(satu negeri tapi susah nak jumpa), sien plak ke penangnya n shaima' = johor..
waa. suma mahu pulang ke negeri masing- masing..
saya akan merindui mesej dan gelak tawa kamu semua..
yang paling saya akan rindui.

bila pagi..
tentu ada mesej yang akan kejutkan saya untuk ke kelas, tapi bila saya xrep,tentu kamu semua akan cal sehingga saya jaga..n yang paling lucu, bilik bukan jauh pun,buka tingkap je terus nampak..lau bergosip pun dapat dengar sampai bilik saya..
hati- hati ct n nisa saya sentiasa alert dengan suara kamu semua..jangan mengumpat yea..!!hihi

4  bulan gak  kita xdapat makan bersama.pasti saya akan merindui suasana itu..dengan gelak tawa yang boleh wat perut pecah,tambah dengan  gelagat korang yang lucu dan lawak.yang paling penting sandayah show..lau cakap mesti nak suoh owang bagi perhatian kat dye jew...hahahahaha...lau x tentu kena marah..ermm xsuka2..hikhik..
n yang paling bes billa kumpul ramai-ramaii kat bilik ct n nisa.. time  tengok running man, satu blok boleh dengar suara gelak kamu semua..sien n shaima'  pun leh  terikut sama..gaya running man pun kita ikut gak. tapi ok kan, suma 2 dapat merapatkan lagi silatulrahim antara kita semua..:)(gud2!!!!)

to nisa,ct,irah,sandayah, kak lili, kak zana, sien n syaima'  (shaima')hehe..selalu eja salah nama shaima' .jangan marah erkk..

cuti nanti saya harap korang semua akan sentiasa sihat walafiat, dan kalau bekerja, kerja rajin- rajin tau..kumpul duit n nanti kita dapat p melancong bersama..( dapat ke???) hehehe..
dan kepada sandayah nanti pulang semenanjung saya mahu nengok kamu tinggi n matured +++ ayu..kahkah..(jangan marah dayah))..
akhir kata, saya ingin memohon maf jika saya ada wat salah n slalu menyusahkan  korang semua..
gud luck final....:)
wat yang terbaik untuk sem nie..





miss u 4ever..



p/s: jangan nakal- nakal...sayang kamu semua...  


  

Wednesday, April 13, 2011

"SILENCE IS A GOLD"



sangat dalam maksud ayat 2..ayat ni aku jumpa dalam satu blog, aku da lupa da link tuk ke blog tu..insyaallah lau terjumpa blog tu aku bagitau..
i like this word, 
sama cam aku punyer stail..
aku boleh express aku punyer perasaan hanya dengan nukilan, bukan berbicara dengan perkataan..
menulis is the best way untuk express suma perasaan yang terpendam dalam diri aku...
suma yang aku rasa aku dapat nukilkan dan lepaskan.
sakit ke, hepi ke??
so dengan ni ati aku jd tenang dan aku dapat jalankan kehidupan ku macam biasa...
macam terlepas dari satu seksaan yang sangat perit..huhu
u boleh tulis apa yang u suka tanpa melukakan hati orang..




cadangan dari my bes frenz: i should buy 1 diary book...cadangan yang sangat bagus..hehe:)
i like..thank pah


BILA GIGI BERTUKAR MUKA


boleh x kamu bayangkan bagaimana rasa nya apabila ubat gigi di gantikan dengan pencuci muka????!!!

euuuuwkkk,bluueekkk!!!!

nak di jadikan cerita, ada la sorang kawan aku nie, bangun dari tidow terus p mandi..kebiasaan kami bila mandi akan berus gigi di sinki dulu..
dalam keadaan yang mamai, minah nie ambik la berus gigi n "ubat gigi"(pencuci muka safi)
then terus berus gigi.
dalam keadaan mamai suma akan rasa sama ja...
gosok punyer gosok..sapa la last step berkumur, memang minah ni xperasan pape pun..
kat shower lak, bila nak cuci muka baru la mencari pencuci muka.yang ada kat situ jus sabun mandi dan ubat gigi, minah nie heran la.. dan terus kua dari shower, tengok atas sinki ada berus gigi dan pencuci muka.

terkezuttt la beb..
hahahhahhahaha...
n minah nie baru terpiki, sebab 2 ada soram puan yang hendak cuci muka, tapi klua camtu jew tanpa mencuci,
still puan 2 da tergelak besar kat aku...uwaaaa..malunya...
END...




moral the story: buka MATA bila gosok gigi...kahkahkah





.

Tuesday, April 12, 2011

-MY HABIT-

- setiap pagi selepas solat subuh, tarik selimut dan sambung tidow..
- set jam tapi sentiasa stop alarm tanpa sedar dan sambung tidow...
- bila stress, mood untuk membeli belah meninggi dan menggunung..
- setiap jam 3 pagi akan sentiasa terjaga kecuali ari yang sangat memenatkan..
- 'hot dog' adalah makanan yang mesti ada dalam menu petang..
-bila nk study, (laptop mesti buka n tengok running man )(kwang soo my hero-[blur man],selalu kena buli.i like)
- bila makan, nasi mesti tinggal separuh walaupun sikit  (kadang- kadang sandayah yang abhkan) :)
- hp sentiasa tertinggal untuk ke kelas(ct sentiasa marah, soe ct.da menjadi habit -jngn marah yea lau msj x rep-)
-nak marah orang tapi diri sendiri yang akan mengalirkan air mata..:""(





TIADA KATA- KATA YANG INGIN KU LUAHKAN KERANA IA SUDAH TERKUBUR DI LUBUK YANG SANGAT DALAM..

 

LOSS!!!




hati..
hati yang lembut senang untuk terguris,
walaupun bukan dengan perbuatan,
hanya dengan perkataan..
bukan satu hinaan tapi satu penolakan..
mengecewakan.. 
yang penuh dengan satu penantian..










Sunday, March 13, 2011

SI GADIS

petang yang mendamaikan,
burung- burung menyanyi dengan riang,
rama- rama berkejaran, 
mencari makanan sebagai pelengkap kehidupan,
dengan berdisiplin, sang semut memasuki sarangnya,
membawa makanan sebagai simpanan untuk masa yang mendatang..

tapi si gadis yang dalam kesedihan, mencari- cari kekuatan untuk meneruskan kehidupan,
tergapai- gapai seorang diri tanpa ada seorang pun yang menghulurkan tangan.
si gadis tetap menggagahkan diri,walaupun perit dengan dugaan yang melanda, 
si gadis tetap bersabar, bersabar dan terus bersabar.
dengan harapan suatu hari nanti, semua kesedihan dan kesakitan yang di alami akan terus luput dari ingatan
dan sinar kegembiraan muncul menyapa hinnga ke akhir hayat si gadis..
amin...





HOSPITAL

arghhhh...
penat gila aku hari ini..
penat tahap dewa..
keje bukan banyak pun tp tetap gak penat, mybe aku kurang tidow kot..
penat- penat pun aku tetap  happy, sebab.....
aku xpayah pk papew..haha.

petang lak aku,  nisa, ct, ijah , dan irah pergi ke hospital sultanah nur zahirah, terengganu, melawat cousemate yang di syaki denggi ( zulaikha). 

(zu, kami doakan anda cepat sembuh  dan sabar dengan dugaan yang di terima.:) )

sambil- sambil menunggu kawan- kawan yang lain untuk pulang, aku dan irah mengambil peluang melawat area kat luar wad.. erm memamg megerikan, huhu..
lagi mengerikan apabila kami tiba di katil zu, mula - mula sampai kami disambut dengan sekujur mayat..erm cuak dan menakutkan. tapi kami bernasib baik sebab xsampai pun 5 minit mayat 2 di bawa keluar..
al fatihah tuk si mati..

(semoga rohnya ditempatkan dalam kalangan orang- orang yang beriman.aminn)

aku lak xdapat berbual lama ngan zu, tiba- tiba rase nak pitam, yela satu hari aku xmakan hari ini, air pun 2 teguk je minum, berpeluh aku di buatnya, terpaksa la irah bawa aku ke luar. di luar sempat berbual dengan seorang pak cik, dengan xbermaya terpaksa la melayan..

pak cik:   mai melawat siapa??
aku      :   kawan di syaki denggi..pakcik??
pakcik :  pakcik datang teman sedara, kena strok. da 3 hari pak cik teman kat sini..
aku      :  ooo..ramai pesakit kat dalam 2 kan pak cik???sampaikan kat laluan 2 pun terpaksa letak katil pesakit..
pak cik:  a'ah..sebab pesakit dari kuala berang pun datang kesini, dungun pun kesini, sebab 2 ramai..
aku      : oo..a'a..kaki pak cik kena pew???
pak cik : pak cik accident, da 2 taun, 1st 2 xdapat jalan, tp alhamdulillah sekarang dapat jalan walaupun menggunakan tongkat.
aku     : alhamdulillah..blablabla....

lama jugak aku berbual dengan pak cik 2..
da mati idea aku untuk tanya soalan, yela la kan, penat dan letih, nak pk pun xdapat da..
lepas 2 aku minta izin untuk masuk ke dalam wad..
pukul 6.30 pm kami bertolak pulang ke u...

SYUKUR ALHAMDULLILAH KAMI SAMPAI KE DESTINASI TERAKHIR..




SENDIRIAN...

entry kali ni aku nak cerita tentang seekor burung nuri dan sahabat baik..

nuri merupakan seekor burung yang sangat cantik dan baik pula budi pekertinya. di sebabkan dye seekor burung yang cantik dan baik , banyak  burung yang ingin berkawan dengan nuri tersebut.. kemana burung  nuri pergi tentu banyak yang mengenalinya dan ingin berkawan dengan nya..

dalam bnyak2 kawan tu, seekor jew yang sangat rapat ngn burung  nuri tersebut , kemana burung nuri itu  pergi tentu kawan baik nya akan ikut bersama. main bersama, makan bersama, bersiar2 bersama, semuanya bersama.

dipendekkan cerita, pada suatu hari, satu perselisihan faham antara burung nuri dan sahabat baiknya tercetus, berlakulah satu salah faham antara mereka berdua. burung nuri sangat sedih dengan sahabat baiknya itu...

kepada sahabatku yang ku cintai, 

kawanku,
bukan bermaksud aku ingin putuskan persahabatan kita, tp aku kecewa dengan sikap kamu yang sangat melukakan hati ku. buat waktu sekarang aku ingin menyendiri.
aku sangat sedih dengan sikap kamu.

sahabatmu,
nuri..

nuri mengambil keputusan untuk menyendiri, dan lari dari sahabatnya itu, hatinya terluka, sangat2 dalam dan kritikal..apa yang ada sekarang hanya lah airmata dan kesunyian buat sang nuri....
  

Thursday, March 10, 2011

NENEK, NENEK...


boring nya bila duduk kat rumah sorang- sorang...
kalau kat u tentu aku duk melepak dengan nisa n ct kat bilik dowang nie...
arghhh!!!

aku nak bebel apa pun xtau..
handphone lak da lame sunyii, xdew orang nak mesej n call ..
bestnya lau adew orang sayang kita kan..hihihi ( jangan nak pasan la anis linda ooo!!!, lmbat lagi, xdew nye owang nak kat awak.. suma pandang sebelah mata jew, jeling pun xnak kot, sabor jew la)

aku nak story apa erkk????
idea = kosong...
nak kacau kawan, kawan (pah) baru blik dari keje, tentu penat..
pah i rindu u la...
bila nak mai melawat saya kat sini..
dan blanja saya sekali..hihi(kan da keje)... 

nak kacau nisa, takut xterlayan,ermmm...
pape la...
mksudnya..
anis = lonely...
siannya..
tapi xpew suda terbiasa dengan kehidupan camnie..
anis,anis,linda,linda...
eeee..apa nie...mengarut suda...ermmm


AWAK !!!!!




cam best jew tajuk atas 2, kena dengan cerita yang aku lalui...
urmm sedihnya..
tapi sekarang aku da dapat terima hakikat yang sebenarnya..
hanya yang aku mampu berdoa jew..



ni saya copy dan paste untuk AWAK...
saya harap awak sudi baca apa yang terpapar di sini, hanya untuk AWAK...



- saya tak pernah benci awak!!!
- cuba tanya hati awak, awak sayang saya lagi tak..
- kalau saya tunggu awak, awak akan balik pada saya tak??
- sampai bila awak nak saya tunggu awak??kalau awak gtau brape lama, saya akan tunggu awak..
- awak..boleh saya mintak balik  1  thn saya tak??
- kenapa bila saya tanya awak sayang saya lagi tak, awak diam je??
- saya tau yang awak tau saya sayang awak..
- awak ingat saya lagi tak??atau awak sedang cuba lupa saya, atau awak memang dah lupa saya???
- awak pernah cakap yang saya bukan makwe awak, tapi future wife awak..
- awak, at least 5kali 1 hari saya ingat awak-masa saya ambik air smbhyang..
- awak, knape luka kat hati saya x blh sapu minyak gamat??
kalau boleh, saya nak luka tu sembuh cepat...sakit la wak..
- awak, saya tau hati saya luka teruk even saya tak pernah tengok hati saya..
- saya suka mata awak masa awak pandang saya..
saya suka senyum awak masa awak senyum pada saya,sebab senyuman awak 2 ikhlas dari hati awak, walaupun saya paksa awak senyum bila kita jumpa..
dan saya suka gelak awak masa awak gelak kerana saya..
- kadang2 saya rasa hanfon saya vibrate walaupun sebenarnya tak..saya rasa macam awak sms saya..
- saya xpernah ada orang lain kecuali awak, x bermaksud saya xmesej awak saya da ada orang lain, tp saya xnak ganggu awak, lagipun awak suka kan kalau saya xmesej awak n xcal awak..tiap-tiap hari saya tunggu awak mesej tp saya juga yang akan kecewa, saya tau awak xkan mesej saya n cal saya.. saya akan terus menunggu walaupun 2 hanya khayalan semata2
- saya sayang awak sebab kelemahan awak bukan sebab harta awak dan bukan sebab rupa paras awak, saya akan terima awak dengan seadanya..
- awak..maaf sebab saya masih sayang awak walaupun awak xsayang saya ketika ini..
- saya tak pernah menyesal sayang awak dan saya tak akan lupa awak..
- saya sayang awak even awak dah tak sayang saya..
saya masih sayang awak even antara kita dah tak ada apa2..
- awak..saya minta maaf sebab pernah hadir dalam hidup awak..